Nirvans tankar

Attachments

Min sambo Arpitas bästa vän från Milano bor hos oss nu under en vecka som hon leder kurs i familjekonstellation. Det är befriande att ha besök av gäster med tydliga gränser och som vet att ta hand om sig själva. Med hennes mångåriga meditationsbakgrund, var hon en stor hjälp för oss efter Victors bortgång. Hon är van att hantera döden och supportade oss med dagliga meditationer hämtade från den tibetanska dödsboken.

Hon och jag satt länge i soffan under tystnad. Sedan berättade jag hur det kändes nu. Med ett ord – attachments – väckte hon till liv potentialen till ökad frihet t f a det hemska som hänt. Jag minns, att efter skilsmässan från mamman till mina fyra barn, så var det svåraste inte själva separationen utan det svåraste var att släppa bilden av det perfekta livet (läs familjen).

På motsvarande sätt håller jag nu på att öppna upp för att släppa bilden av mina fyra underbara barn. Dessa attachments är romantiska i betydelsen att de bygger på en dröm om livet, men blundar för livets reella sida. De innebär att man ger näring åt något som egentligen inte finns, vilket i sin tur gör att man inte är närvarande här och nu.

    Till toppen