Nirvans tankar

Ett droppande blad

För något år sedan fick jag ett skott av kastanjevin som växte till sig. Då den fick sköldlöss stoppade tillväxten och bladen skrumpnade – har försökt att få bort dem utan att lyckas.

Därför kapade jag sommarens nya skott innan de hade smittats och satte dem i vatten i mitt kontorsrum för att utveckla rötter så att jag kan starta en ny planta.

Igår såg jag en fuktfläck på bordsskivan och idag upptäckte jag till min stora förvåning att ett av kastanjevinets blad står och droppar – säkert helt naturligt, men mina tankar gick till katolikernas vallfart till bloddroppnade kristusbilder.

 

2 kommentarer

  1. Wojciech Urniaz

    Under sker, det galler att ha ogon for att se dem. Virgin Mary crying the tears of blood: http://www.cephas-library.com/catholic/catholic_idolatry_of_the_virgin_mary.html

  2. I personally place great sinfcniiagce on holding a Canadian passport, as opposed to those who just take advantage of the system. But again, as long as people are respecting the laws of the land, who am I to criticize?

Till toppen