Nirvans tankar

Snöklädda alptoppar från middagsbordet

Vi körde de drygt tio milen i stekande sol och tät trafik på de norditalienska motorvägarna, kom till Verona och letade oss fram till tågstationen. Autozug (biltåget) är en fantastisk uppfinning. Efter snabb incheckning körde jag upp bilen på en tågvagn och inväntade sedan att tåget skulle avgå 16.38. Skönt tillbakalutad i kupén, i stilla samtal och njutande utsikten över Trentinos vin- och fruktodlingar ringlade sig tåget upp mot Alperna. Vid middagstid drog vi till restaurangvagnen – rent, snyggt, vita dukar… ok kyckling med ris, sparris… vin… och utanför fönstret hela tiden nya panoraman med vackra hus i gröna alpsluttningar och i fjärran gnistrande bergstoppar med snö. Kan livet vara bättre?

Ja, kanske på natten då. Vi åkte ekonomi med fem bäddar som var lite för smala och för korta för mina 194cm. Kanske uppgraderar oss nästa gång. Ok frukost i kupén. Och strax före klockan nio, efter hundra mil,  rullade vi utvilade av i Hamburg.

    Till toppen