Nirvans tankar

Lugnet efter stormen

Ett speciellt dygn. Framåt eftermiddagen igår tömdes Malmös arbetsplatser; alla tåg slutade gå vid tretiden och har fortfarande inte kommit igång. Så Norrgavel är en ganska tom plats idag också.

Då jag lämnade kontoret vid fyratiden igår närmade sig blåsten sin kulmen, enstaka bilar och hemvändande. Själv blåste jag nästan omkull och sekunden efter kom två kvadratmeters korrugerat plåttak blåsande över ett femvåningshus rakt ned på Bergsgatan; hade tillräcklig sinnesnärvaro för att plocka bort den från körbanan och in bakom cykelställ.

2013-10-28 16.35.01

Efter hundra meter blockerades cykelvägen av nedfallen hundraårig kastanj och väl hemma hade det blåst ned tunga tegeltakpannor framför Norrgavels butik (bor mittemot) – något som föranledde notis i Sydsvenskan.

Mitt sommarhus, trettio meter från havet och halvannan mil från Hallands Väderö med stormbyar på 42 sekundmeter, hade klarat sig med blott nedblåst TV-antenn och kringblåsta soptunnor och trädgårdsmöbler, trots att de stått under tak.

Redan efter ett par timmar bedarrade stormen och Gustav Adolfs torg, Malmös vardagsrum, som jag har utsikt över var lika tyst och spöklikt öde som under julaftons Kalle Anka.

Och i morse, ordningen återställd... på marken.

Och i morse, ordningen återställd… på marken.

2 kommentarer

  1. greta

    En sådan här gång blir jag åter igen påmind om att vi människor är ”underordnad” vår natur.

  2. Verkligen så!

Till toppen