Nirvans tankar

Wo / man

 

Ingegerd Råmans sticklingskula från Skruf

Ingegerd Råmans sticklingskula från Skruf

För många år sedan gick jag en veckolång workshop/personlig utvecklingskurs kallad Men’s liberation. På motsvarande sätt finns en struktur för Women’s liberation. Kurserna ges till och från på olika platser i världen efter samma (hemliga) grundkoncept, skapat av den indiske mystikern Osho, men gestaltningen varierar till följd av det stora pådraget som krävs. Jag gjorde den på RISK i Danmark 1998 under ledning av Dr Rahasya Fritjof Kraft, en av mina meditationslärare. Det är något av det i särklass roligaste och mest oväntade jag någonsin gjort – mindblowing och väckande insikter från ens eget djup. Idag fick jag Rahasyas nyhetsbrev där han i beskrivningen av en ny kurs, Living the new wo / man, vackert beskriver polariteten mellan den manliga och den kvinnliga principen.

As we carry both male and female qualities within, whether we are man or woman, an inner meeting of both qualities brings tremendous benefits. In the meeting of the masculine and feminine within we become the transcendental human being, a being that is meditative and loving, aware and devoted, present and surrendered.

Living these aspects in daily life is Living the New Wo/Man as Awareness, Love and Freedom.

    Till toppen