Norrgavel

Formskönhet, funktion & hållbarhet

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Rena material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Eftersom vi valt att arbeta med naturmaterial kommer våra möbler att åldras vackert och naturligt. Materialen vi använder oss av gillar dessutom att bli använda. Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom exempelvis slipning och oljning. Möblerna är konstruerade för att lätt kunna kläs om, målas och repareras. Norrgavel gör möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för att hålla i generationer. Tidlösa skandinaviska klassiker som känns lika rätt nu som om 5, 20 och 50 år.

Möbler med personlig prägel

Möbeltillverkning hos Norrgavel är kundorderstyrd, vilket betyder att i stort sett inget står och väntar färdigt på lagret, utan möblerna tillverkas först när de har beställts. Du kan sätta en personlig prägel på din nya soffa, byrå, sittbänk, pinnstol eller fåtölj genom alla valmöjligheter. Val av träslag, ben, beslag, textil, skinn, färger och ytbehandlingar kan varieras så att din designmöbel blir unik. Ytbehandlingen sker specifikt till varje kund på Norrgavels egen produktionsanläggning i Lammhult. Många av våra trämöbler målas med äggoljetempera, vilket har blivit lite av vårt signum. Tempera har använts i århundraden och är en livfull och kretsloppsanpassad färg. Den ligger som ett tunt flor på träet och ger en matt och levande yta.

Inredningsdetaljer

Men Norrgavel är mer än möbler. Hos oss hittar du även ett noggrant utvalt sortiment av glas, porslin, textil, lampor, ljusstakar, mattor och kroppsvård. Vi har valt inredningsdetaljer och föremål som kompletterar våra möbler och miljöer och som står för funktion, långsiktighet och känsla. Även våra mattor är gjorda av naturmaterial: ull, bomull, jute, linne och sisal. Hos oss kan du skapa din egen matta: välj storlek, form, material, färg, kantband och langettering för att få din perfekta matta. Men vi har också färdiga mattor för enkelhetens skull. Även våra hemtextilier – sängkläder, plädar, handdukar och dukar är tillverkade av noggrant utvalda naturmaterial, främst eko-bomull, ull eller lin.

Snickerier inom Europa

Norrgavels möbler tillverkas med stor hantverksskicklighet – till största del på utvalda snickerier i Sverige och Litauen. Valet av tillverkning inom Europa gör transporterna förhållandevis korta och miljöbelastningen mindre. Vissa detaljer tillverkas helt för hand, och många av snickerierna har yrkeskunnande och erfarenhet sedan flera generationer tillbaka.

Skapa uterum som skänker andrum

Skapa ett uterum att verkligen trivas i – oavsett om det är en inglasad balkong, altan eller ett eget orangeri. Släpp in grönskan för att få till det perfekta rummet mellan ute och inne! Stora växter i tåliga korgar med planteringssäckar tillsammans med mindre växter i noggrant utvalda krukor höjer mysfaktorn och ger en livfull känsla till uterummet. När man vill rensa tankarna och fokusera på nuet är det bara att stoppa ner händerna i jorden – plantera blommor och frön i vackra krukor, glädja sig åt när det gror och nytt liv spirar.Kimono Våffla ljusgrå Norrgavel
1.295 kr
Pläd Lina off-white Norrgavel
Pläd LinaOff-white
895 kr
_1030340
Vas Cylinderfrån Wet Pot Systems
295 kr
Kruka Taupe mattglaserad
Handgjorda krukorfrån Blå spaden
490 kr
Glasunderlägg natur skinn 4p Norrgavel
195 kr
Linneduk celadon, celadon rand
1.100 kr
Kuddvar Luni oblekt Norrgavel
795 kr
Fatou_norrgavel_190510
Pläd Fatoufrån Caravane
1.150 kr
Kuddvar Luni oliv Norrgavel
795 kr
Trädgård_norrgavel_190510_1
890 kr

Passionerad perfektion in i minsta detalj

Detaljerna gör helheten. Och det är detaljerna som gör skillnaden mellan bra och utmärkt. Norrgavels möbler tillverkas med klassisk hantverksteknik, av rena naturmaterial. Passionen för det hållbara hantverket är en ständigt närvarande drivkraft – våra möbelsnickare svarvar, gerar, skjuvar, basar, fingerskarvar, slitsar och förfinar varje snickeridetalj till perfektion. Allt för att skapa fulländade mästerverk som håller i generationer.Easy chair Ek vitolja Klädsel Linne till tusen Norrgavel
Easy ChairEk vitolja
12.900 kr
Soffbord 100cm Glasskiva Björk såpa/vitolja Norrgavel
6.400 kr
Pall 3-ben Ek vitolja/såpa Norrgavel
2.600 kr
Multi-O sidobord 42x180cm Höjd 95cm Temperakulör grafit94 Ek toppskiva Norrgavel
Multi-O sidobordTemperakulör 42x180 cm
11.700 kr
Massiv byrå
Massiv byråH5+/M1, 6 lådor
13.474 kr
Matta Plain Grey 170x240cm 200x300cm Norrgavel
Matta Plain Greyfrån Norrgavel & Kateha
3.520 kr
Stol Ek vitolja/såpa Norrgavel
5.000 kr
Kroklist 50cm Ek obehandlad Norrgavel
KroklistEk 50 cm
395 kr
Litet bord med låda Liten skiva Björk vitolja/såpa Temperakulör skogsgrön16 Norrgavel
4.300 kr
Våg sidobord 146 cm Ek såpa/vitolja Benställning metall Norrgavel
Våg bänkH1+/M2, 4 lådor
24.800 kr
Stor kub Björk vitolja/såpa Norrgavel
2.900 kr
Sängram med hög fotgavel 180cm Temperakulör ljusgrå93 Norrgavel
SängramHög fotgavel 180 cm
14.200 kr