Norrgavel

Formskönhet, funktion & hållbarhet

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Rena material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Eftersom vi valt att arbeta med naturmaterial kommer våra möbler att åldras vackert och naturligt. Materialen vi använder oss av gillar dessutom att bli använda. Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom exempelvis slipning och oljning. Möblerna är konstruerade för att lätt kunna kläs om, målas och repareras. Norrgavel gör möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för att hålla i generationer. Tidlösa skandinaviska klassiker som känns lika rätt nu som om 5, 20 och 50 år.

Möbler med personlig prägel

Möbeltillverkning hos Norrgavel är kundorderstyrd, vilket betyder att i stort sett inget står och väntar färdigt på lagret, utan möblerna tillverkas först när de har beställts. Du kan sätta en personlig prägel på din nya soffa, byrå, sittbänk, pinnstol eller fåtölj genom alla valmöjligheter. Val av träslag, ben, beslag, textil, skinn, färger och ytbehandlingar kan varieras så att din designmöbel blir unik. Ytbehandlingen sker specifikt till varje kund på Norrgavels egen produktionsanläggning i Lammhult. Många av våra trämöbler målas med äggoljetempera, vilket har blivit lite av vårt signum. Tempera har använts i århundraden och är en livfull och kretsloppsanpassad färg. Den ligger som ett tunt flor på träet och ger en matt och levande yta.

Inredningsdetaljer

Men Norrgavel är mer än möbler. Hos oss hittar du även ett noggrant utvalt sortiment av glas, porslin, textil, lampor, ljusstakar, mattor och kroppsvård. Vi har valt inredningsdetaljer och föremål som kompletterar våra möbler och miljöer och som står för funktion, långsiktighet och känsla. Även våra mattor är gjorda av naturmaterial: ull, bomull, jute, linne och sisal. Hos oss kan du skapa din egen matta: välj storlek, form, material, färg, kantband och langettering för att få din perfekta matta. Men vi har också färdiga mattor för enkelhetens skull. Även våra hemtextilier – sängkläder, plädar, handdukar och dukar är tillverkade av noggrant utvalda naturmaterial, främst eko-bomull, ull eller lin.

Snickerier inom Europa

Norrgavels möbler tillverkas med stor hantverksskicklighet – till största del på utvalda snickerier i Sverige och Litauen. Valet av tillverkning inom Europa gör transporterna förhållandevis korta och miljöbelastningen mindre. Vissa detaljer tillverkas helt för hand, och många av snickerierna har yrkeskunnande och erfarenhet sedan flera generationer tillbaka.

Funktionell & flexibel matplats

Matplatsen är en naturlig samlingspunkt – både vid vardagsumgänge och fest. Och köksmöblemanget får gärna fungera lika bra en stillsam måndagsfrukost som under en välbesökt helgmiddag. Välj möbler och inredningsdetaljer av hållbara och sunda naturmaterial för att skapa en plats för harmoni och välmående. Välkommen till din Norrgavelbutik – hos oss hittar du massor med inspiration för att skapa en matplats som är både vacker, funktionell och flexibel.

Pelarbord_Ek-vitoljad
PelarmatbordEk 120 cm
13.900 kr
ng-linne-blekrosa-linneservett
LinneservettBlekrosa
76 kr
95 kr
Linneduk celadon, celadon rand
880 kr
1.100 kr
Brett_Matbord-Ek_Vitoljad
Brett matbordEk 100x130 cm
28.500 kr
Pendel Boll taklampa 60 cm Norrgavel
2.100 kr
Kökshandduk linne ljusgrå Norrgavel
129 kr
Matbord_Bjork-Vitoljad
MatbordBjörk 90x130 cm
11.900 kr
Matta Plain White beige, Träsoffa lack ljusgrå, Easy Chair
Matta Plain White beigefrån Norrgavel & Kateha
3.730 kr

Hemmakontor & Sparring hyllsystem

Vi är många som sitter hemma och jobbar under dessa osäkra tider. Med en genomtänkt arbetsyta på hemmaplan slipper man sitta hopsjunken i soffan eller barrikadera matbordet med kontorsprylar. Skapa istället en inspirerande och ergonomisk arbetsplats! Oavsett om det rör sig om en minimal hörna eller ett helt rum, så hittar du massor av kreativa och smarta sätt att förvandla hemmakontoret till en stilren och välorganiserad miljö. Just nu erbjuder vi dig som är Norrgavelvän 20% rabatt på Sparring hyllsystem.Sparring Konsol ljusgrå Hyllplan björk
52 kr
65 kr
Sparring Bokstöd Vinkel Lack mörkgrå
140 kr
175 kr
Sparring Bärlist Lack äggskalsvit
Bärlist SparringÄggskalsvit
236 kr
295 kr
Sparring Väggskenor Lack ljusgrå
68 kr
85 kr