stjärna-oslo-60cm-watt-veke-2
(Klicka för en större bild)
stjärna-oslo-60cm-watt-veke-2stjärna-oslo-60cm-watt-vekestjärna-oslo-60cm-watt-veke-1Stjärna-Oslo-60cmStjärna-Oslo-60cm-1

Stjärna Oslo 60 cm

från Watt & veke

Oslo är en sprakande adventsstjärna i halvtransparant papper från svenska Watt & Veke. Stjärnan är omsorgsfullt vikt för hand av papper av högsta kvalitet. Inspirationen till stjärnan Oslo är hämtad från de sagolika fjordarna och de magiska fjällen i Norge.

Watt & Vekes pappersstjärnor tillverkas sedan många år tillbaka i närheten av New Delhi i Indien. Tillverkningen sker i ett grönskade fabriksområde där miljökraven är högt ställda. Bland annat används 100% återvunnen textil i flera av stjärnorna och fabriken använder inget vatten i sin produktion, eftersom rent vatten är en bristvara i Indien.
För att tillverka Watt & Vekes julstjärnor krävs stor hantverkskännedom och det är ett tidskrävande arbete att vika stjärnans armar för hand och limma ihop dem. Limmet är speciellt framtaget för att klara det skandinaviska klimatet, vilket gör att stjärnorna håller för våra kraftiga temperatursvängningar. Och på så vis håller de sig fina även efter många års upp- och ihopvikning.

Majoriteten av de som arbetar med tillverkningen av Watt & Vekes julstjärnor är kvinnor. Ett effektivt sätt att stärka kvinnors möjlighet till egen försörjning och därmed ökad självständighet.
Artikelnummer:7060145
Enhet:st.
749kr / st.
 
 
Lagerstatus:Produkten har utgått
Skriv ut
Visa stor bild
PDF