• Olivtvål/Marseilletvål

  från Compagnie de Provence

  99 kr

  Skickas inom 2-3 vardagar

  Enkelt & utsökt

  Hos oss hittar du ett kurerat sortiment av inredning som gör vardagslivet både enkelt och vackert.

  Naturligt & långsiktigt

  Bruksföremål och inredningsdetaljer som genomgående är tillverkade av hållbara naturmaterial.

  Produktbeskrivning

  Den klassiska tvålen i kubform från Compagnie de Provence tillverkas än idag enligt det traditionella receptet från 1700-talet, som innefattar lufttorkning i den hårda och torra mistralvinden. Tvålens form är rustik och utseendet varierar med torktiden. Äkta Marseilletvål måste innehålla minst 72% vegetabiliska oljor, den tvål som vi säljer har en högre andel än så. Vår tvål innehåller drygt 85% vegetabiliska oljor; varav ca 60% olivolja och ca 25,5% kokosnötolja. Tack vare oljornas egenskaper skyddar den milda tvålen huden vid rengöring och har en återfuktande och mjukgörande effekt. Tvålen passar för alla hudtyper, även känslig och torr hud. Olivtvålen är doftfri, utan konserveringsmedel, färgämnen och parfym. Den är inte testad på djur, är antiseptisk, antiallergisk och biologiskt nedbrytbar.


  Rengöring av temperamålade ytor
  Olivtvål/Marseilletvål passar utmärkt för skonsam rengöring av ytor som är målade med äggoljetempera. Temperamålade Norrgavelmöbler torkas av med Olivtvål/Marseilletvål och vatten vid behov. Naturligt rent! Ta del av Norrgavels skötselråd här.


  Tips – gör egen tvålsåpa-spray
  Lägg några bitar av Olivtvålen/Marseilletvålen i en bunke och häll hett vatten över. Rör om så tvålbitarna löses upp. Samla ihop den uppluckrade tvålmassan, späd med vatten och häll över i en sprayflaska. Tvålsåpan kan användas för skonsam allrengöring i hemmet, men även vid fläckborttagning på kläder eller som milt ylle- och sidentvättmedel.


  Logga Compagnie de Provence

  Produktinformation