Kasthall

nyheter-höst2020-norrgavel

Det anrika desginvarumärket Kasthall grundades år 1889 i den lilla svenska orten Kinna. Det var den första industriella mattfabriken i landet. Än i dag ligger fabriken och huvudkontoret kvar på exakt samma ställe och är en symbol för Kasthalls engagemang för kontinuitet och äkthet.

Trots att Kasthall verkar globalt, med showrooms i Stockholm, Milano och New York, så sker fortfarande all produktion i fabriken i Kinna. Här finns också Kasthall Design Studio. Kasthall erbjuder ett unikt hantverk med stort fokus på design och innovation. De arbetar med stor respekt för miljön och med minimal miljöpåverkan. Mattorna vävs av förnyelsebara naturmaterial såsom finaste ull och lin.

Kasthalls namn associeras med högsta kvalitet och det faktum att all produktion sker i Sverige gör att man har full kontroll över hela produktionsprocessen – från garn till färdig matta. Produktutvecklare och designers arbetar sida vid sida hos Kasthall. Här möter nya metoder uråldrigt hantverk. Kasthall är dessutom kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Samtliga mattor från Kasthall anpassas för att hålla i det långa perspektivet – de är skräddarsydda och tillverkas mot order. Kunderna väljer vilken storlek, färg och mönster som passar dem bäst. Detta tillvägagångssätt gör att man undviker överproduktion och är sparsam med naturens resurser.

 • Kasthall-Greta-Summer-Breeze

  Matta Greta

  från Kasthall
  7120187
  3.611 kr
  4.514 kr
  Kasthalls fabrik och väveri och de restmaterial som samlas där är inspirationen bakom meleringarna i...
 • Kasthall-Ängsmark-Juni

  Matta Ängsmark

  från Kasthall
  7120189
  4.170 kr
  5.212 kr
  Kasthall har tillsammans med Studioilse tagit fram Ängsmark, en tunn vävd ullmatta med linjer av mju...
 • Kasthall-Feather-Heron

  Matta Feather

  från Kasthall
  7120191
  6.289 kr
  7.861 kr
  En karaktärsfull matta i ull- och linbouclé i två höjder. Med inspiration från fåglars fjäderskrudar...
 • Kasthall-Hagga-Melange.jpg

  Matta Häggå Melange

  från Kasthall
  7200748
  3.612 kr
  4.515 kr
  Häggå Melange är en klassisk melerad ullmatta som passar i de flesta rum. Ullen gör mattan naturligt...