Sekelskifteslägenhet inredd med Norrgavel

Matbord (en tidigare version av matbord Multi), stolar och taklampa från Norrgavel.

Stadshem fastighetsmäkleri höll under sensommaren 2019 i försäljningen av en varsamt renoverad 2,5 rok sekelskifteslägenhet på Arsenalsgatan 4A i Göteborg. Ett fantastiskt hem beläget på översta våningen, där ljuset strömmar in genom stora fönsterpartier i djupa nischer. En inspirerande och vackert inredd lägenhet som känns skandinaviskt ljus och samtidigt väldigt kreativ och välkomnande.

Här bor någon som har valt att inreda lägenheten med flera möbler från Norrgavel – och det är ett strålande exempel på att Norrgavel passar lika bra i en gammal charmig sekelskiftslägenhet i storstan som i ett nybyggt och avskalat fjällhus. Tidlöst vackert och hållbart!

Länstol med klädsel av fårskinn och Stegpall från Norrgavel.

Kroklist och spegel från Norrgavel. 

Träsoffa, vitoljat soffbord i massiv ek (tidigare version av soffbord Multi med en unik och fantastisk skiva i naturfog), hyllplan och konsoler från Norrgavel.

Huset på Arsenalsgatan 4 byggdes 1909 enligt ritningar av arkitekt Arvid Bjerke. Det ingår i kvarteret Arsenalen som tack vare sitt höga läge och sin fortifikatoriska prägel, med bland annat kraftigt krenelerade hörntorn, är ett av Göteborgs mest signifikativa landmärken.

Fotograf: Jonas Berg för mäklarbyrån Stadshem. Stylist: Ingela Berg

    Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

    Mer info