Vardagsrummet i trädgården

korbo-korg-norrgavel-4

Produkterna som visas i denna artikel hittar du i aktuellt sortiment i våra fysiska butiker.

Nu när våren rullar in över landet och vädret tillåter, blir trädgården eller uteplatsen det nya vardagsrummet.

Kanske är det dags att plantera om oliv- eller citronträdet nu när det kan flytta ut på altanen. Ett vackert och smart alternativ är isåfall en Korbo-korg med tillhörande planteringssäck. Planteringssäckarna är tillverkade i ett material som tillåter jorden att andas och finns i fyra storlekar som passar Korbo-korgarna; Bucket 16, Classic 24, Classic 35 och Classic 65. Låt vårkänslorna blomma ut!

Planteringssäckar 3-pack pris från 120:-

En av de där små vardagliga sakerna som gör en riktigt glad, är att glida i ett par träskor och traska rakt ut i trädgården. Tillsammans med svenska Calou har vi på Norrgavel tagit fram träskor av al och ett ofärgat vegetabiliskt garvat och fullnarvat nötskinn. De naturfärgade tofflorna finns i en dammodell med skinnfläta och en herrmodell kantad med ripsband i bomull.

Tillverkningen av träskorna är till största delen ett unikt handarbete som sker enligt svensk träskotradition. Det naturgarvade skinnet blötläggs för att lättare kunna formas runt bottnen och spikas sedan fast med en luftdriven spikpistol. Lästen pressas sedan in i skon och låses på plats med en spik. Efter att träskon fått torka dras spik och läst ur och en häl-lapp med Norrgavels logga fästs för att täcka det hål spiken gett.
Dam (strl 36-41) 890:- Herr (strl 40-46) 945:-

Gör det extra ombonat och bekvämt med sköna kuddar eller dynor till utemöblerna. En härlig vårnyhet är de handvävda och hantverksmässigt tillverkade kuddarna, designade av Bess Nielsen (Khadi & Co). Tekniken som har funnits i över 5000 år kallas "tie & dye" – en fantastisk hantverksteknik för framställning av unika mönster. Kuddarna finns i tre färgställningar och två mönster, samtliga på vit botten och har en innerkudde fylld med bomullsfiber. Den vadderade quilten kan användas som en mindre pläd eller lägg den vid fotändan på sängen. Den unika kollektionen säljs exklusivt hos Norrgavel.
Kudde 995:- Quilt 1995:-

När man vill rensa tankarna och fokusera på nuet är det bara att stoppa ner händerna i jorden – plantera blommor och frön i vackra krukor, glädja sig åt när det gror och nytt liv spirar. I samarbete med danska Stilleben har Skagerak skapat en serie krukor avsedda för utomhusbruk, men krukorna passar givetvis lika bra inomhus. De vackra krukorna är tillverkade i terrakotta och finns i två olika sobra kulörer. Välj mellan flera olika utföranden och storlekar.

Kruka pris från 409:-

Ännu mer vårinspiration hittar du i din närmaste Norrgavel-butik!