Möbler

kategori-möbler

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser i enkla, rena former med en anda av tidlöshet och fullständig närvaro. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar klassiskt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Material som verkligen gillar att bli använda och som därför kommer att åldras vackert och naturligt.

Hållbara naturmaterialVi föredrar nordiska träslag – såsom ek, björk, bok och ask. Som stoppningsmaterial använder vi allt från tagel och kroll, till naturgummi och sjöfågelfjäder. Våra möbeltextilier är framför allt av linne eller ull. Och skinnet är främst vegetabiliskt garvat – fritt från skadliga kemikalier. Material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Dessutom mår vi verkligen bra av att omge oss av rena naturmaterial – harmoniskt och livsbejakande för både kropp och själ.

Tidlöst vackra trämöbler Norrgavels möbler tillverkas mestadels av ek, björk, bok och ask. Så långt som möjligt från inhemska bestånd. Vi håller oss främst till massivt trä eftersom det handlar om bruksmöbler som ska tåla att slitas på. I en längtan efter äkthet och ärlighet vill vi också att materialen verkligen är vad de ser ut att vara.