Om Norrgavel

Historien bakom Norrgavel är en historia om starka värderingar. Det är inte alltid enkelt att följa sin övertygelse, men vi har sedan starten en tredelad värdegrund som hjälper oss att hålla kursen. Vi driver vårt företag framåt utifrån ett humanistiskt, ett ekologiskt och ett existentiellt perspektiv.

Historia

Norrgavel startades 1991 av Nirvan Richter, arkitekt från KTH och utbildad i snickeri på Carl Malmsstenskolan.

Läs mer

Värdegrund

Norrgavels möbler kan karaktäriseras av ord som enkelhet, känsla och närvaro, liksom ärlighet och långsiktighet. Men det är inte primärt möbler vi säljer, utan ett förhållningssätt till inredning, egentligen till livet i stort.

Läs mer

Från skiss till kund

Kvalitet har många dimensioner. Norrgavels grundare Nirvan Richter, då arkitekt, längtade i början av 80-talet efter de kvaliteter han upplevde hos möblerna från sin fars hemtrakter i Dalarna.

Läs mer

Miljöarbete

Norrgavel har växt fram ur en längtan efter nutida möbler som är i samklang med naturen ur alla aspekter. Sedan Norrgavel grundades år 1993 har vi arbetat med ett konsekvent kretsloppstänkande.

Läs mer

Hemma hos Nirvan

Hemma hos Nirvan Richter och Arpita Swich råder lugn och harmoni. Det är precis samma känsla som präglar de möbler Nirvan gör för sitt företag Norrgavel.

Läs mer

Varumärken

I våra fysiska butiker hittar du även ett noga utvalt sortiment av inredningsdetaljer från andra kända varumärken.

Läs mer