Om våra möbler

Norrgavels möbler är formgivna av Nirvan Richter. De är gjorda med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Möblerna produceras i naturmaterial och är lätta att kombinera. Du skapar din egen möbel genom att välja mellan olika träslag, ytbehandlingar och textilier.

Tillverkning

De allra flesta av Norrgavels möbler tillverkas av utvalda snickerier i Småland, Skåne och Baltikum. Tack vare det blir transporterna korta och miljöbelastningen mindre.

Läs mer

Material

Eftersom vi valt att arbeta med naturmaterial kommer våra möbler att åldras vackert och naturligt. Med naturmaterial menas att materialen kommer från naturen, växter eller djur.

Läs mer

Ytbehandling

De flesta av våra möbler kan du beställa med olika ytbehandlingar. Vi använder framförallt öppna ytbehandlingar som gör att träet fortsätter att leva.

Läs mer

Textilier

Vi försöker alltid hitta de bästa och mest miljövänliga alternativen när vi letar textil till våra möbler. Därför väljer vi att jobba med naturmaterial. Det är viktigt att våra textilier har en lång livslängd.

Läs mer

Våra klädslar


Skötsel & underhåll

Att regelbundet sköta och underhålla våra möbler blir en slags manifestation i närvaro: det hjälper oss att leva i nuet. Så vårda din möbel med en stor dos kärlek – och den kommer åldras med skönhet och värdighet.

Läs mer

Monteringsanvisningar

De allra flesta möbler levereras förmonterade. Vissa möbler behövs dock monteras på plats. Här hittar du monteringsanvisningar som hjälper dig.

Läs mer