• jubileumskollektion stora blå

  STORA BLÅ

  "En obruten horisont och det mäktiga havet som möter himlen. Upplevelser av skönhet som väcker tankar kring evigheten. Konsten att vara människa – vem är jag och vad är det som verkligen betyder något? Tid för reflektion och eftertanke. Stunder av total närvaro."

  Stora blå är namnet på vår jubileumskollektion med utvalda Norrgavel-klassiker som målats i en bedårande blå lackkulör, med samma namn. Men det är lika mycket en inbjudan till att utforska det existentiella förhållningssätt som är själva grundförutsättningen för att Norrgavel finns.

  30-ÅRSJUBILEUM
  Redan i början av 90-talet, när Norrgavel grundades, valde många kunder att få sin nya möbel målad i en utmärkande Norrgavel-blå temperakulör. En färg som starkt associeras med havet, himlen, rymden och evigheten. I samband med företagets 30-årsjubileum lyfter vi nu fram den symboliska färgen igen med jubileumskollektionen Stora blå. 

  Stora blå finns tillgänglig i Norrgavels butiker under perioden 23 mars–31 december, 2023. Varje möbel från jubileumskollektionen Stora blå kommer vara märkt med en specialutformad jubileumsbricka.