• Papperssnöre

  Papperssnöre är precis vad det utger sig för att vara – nämligen spunnet papper. Papper är ett tunt fibermaterial tillverkat av växtfiber. Det papperssnöre vi använder är tillverkat av oblekt papper. Papperssnöre är lätt, tåligt och kan vävas till en mängd strukturer. Med rätt skötsel kommer snörningen hålla i många år, men hur möbeln används påverkar självklart livslängden. All naturfiber är unik i sin uppbyggnad och reagerar olika på tvätt och bruk.


  Allmänna råd för papperssnöre

  » Använd bara en torr, mjuk trasa för vanlig rengöring. Vid behov, torka försiktigt hela ytan med en ren och mjuk trasa som vridits ur väl i rent vatten.
  » Ta bort fläckar med en gång. Gnid inte, sug bara upp med en vit trasa. Använd endast trasa med ljummet vatten för rengöring. Rengöringsmedel ska undvikas. Neutral och ofärgad såpa är dock okej att använda.
  » Såpan/tvålen ska vara naturlig och fri från tillsatser. Såpflingor som lämpar sig väl, finns att köpa här samt i våra butiker.

  Obs! Använd inte kemiska ytbehandlingsmedel, rengöringsmedel eller tvållösningar. De kan förstöra eller missfärga snöret, speciellt om ytan är skadad eller sliten.