Möbler

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser i enkla, rena former med en anda av tidlöshet och fullständig närvaro. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar klassiskt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Material som verkligen gillar att bli använda och som därför kommer att åldras vackert och naturligt.

Hållbara naturmaterial

Vi föredrar nordiska träslag – såsom ek, björk, bok och ask. Som stoppningsmaterial använder vi allt från tagel och kroll, till naturgummi och sjöfågelfjäder. Våra möbeltextilier är framför allt av linne eller ull. Och skinnet är främst vegetabiliskt garvat – fritt från skadliga kemikalier. Material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Dessutom mår vi verkligen bra av att omge oss av rena naturmaterial – harmoniskt och livsbejakande för både kropp och själ.

Förvaring

Förvara, spara, visa – hos oss hittar du vackra, hållbara och praktiska förvaringslösningar. Ett vitrinskåp med glasdörrar för porslin, de finaste böckerna eller stilleben. Ett rymligt klädskåp till sovrummet eller en hel garderobsvägg med smart och prydlig förvaring av kläder.

Bord

Hitta det perfekta bordet som är formgivet med finess och hantverksmässigt tillverkat av de bästa möbelsnickarna. Hos oss hittar du bord för varje rum i hemmet. Soffbord, skrivbord, avlastningsbord, bord till hallen, sidobord, småbord, matsalsbord, köksbord och sängbord.

Stolar & bänkar

Inred med många sittplatser och bekväma ytor att slå sig ner på – funktionellt, välkomnande och praktiskt. Stilrena stolar till matplatsen i köket, en bänk med inbyggd förvaring till hallen eller sovrummet? Eller en tidlöst formgiven skrivbordsstol som matchar övrig inredning?

Soffor & fåtöljer

Våra soffor och fåtöljer går att få i en mängd olika utföranden och stilar, vilket gör att de passar lika bra i huset på landet som i lägenheten i stan. De är skapade för njutning med sin stilrena design och ojämförliga komfort.

Sängar

Norrgavels möbler för sovrummet är tillverkade i vilsamma naturmaterial och designade för att ge dig ett rum där det är lätt att koppla av! Oavsett om du letar efter sänggavel, sängram eller ett stilrent sängbord, så hittar du det hos oss. Val av träslag och ytbehandling gör sedan att möbeln får just det uttryck som du vill ha.

Möbelvård

Med rätt möbelvårdsprodukter blir det en ren njutning att ta hand om sina möbler. För oss är det viktigt att alltid välja de mest miljövänliga och samtidigt främsta produkterna som finns på marknaden. Produkter som verkligen tar fram det bästa i de naturmaterial som Norrgavels möbler är tillverkade av.

Tidlöst vackra trämöbler

Norrgavels möbler tillverkas mestadels av ek, björk, bok och ask. Så långt som möjligt från inhemska bestånd. Vi håller oss främst till massivt trä eftersom det handlar om bruksmöbler som ska tåla att slitas på. I en längtan efter äkthet och ärlighet vill vi också att materialen verkligen är vad de ser ut att vara.

Ytbehandling av trä

Ytbehandlingen sker specifikt till varje kund på Norrgavels egen produktionsanläggning i Lammhult. Vi använder ofta öppna ytbehandlingar som olja, såpa och kretsloppsanpassad äggoljetempera som inte täpper till träets porer. Sådana ytor kräver ett visst underhåll, men följer du Norrgavels skötselråd kommer din möbel få ett långt liv och åldras mycket vackert. Flertalet möbler i vårt sortiment kan även fås i utvalda lackkulörer. Vi använder uteslutande miljövänlig och vattenbaserad lack. Vissa av våra möbler levereras utan ytbehandling. Om du vill ytbehandla eller underhålla din trämöbel finns såpflingor, olja, vitolja samt linoljesåpa att köpa i våra butiker. Det går även att beställa äggoljetempera.

Tillverkning inom Europa

För att minimera transporter och miljöpåverkan tillverkas Norrgavels möbler på utvalda snickerier i Sverige och Baltikum. Vissa detaljer tillverkas helt för hand, och många av snickerierna har yrkeskunnande och erfarenhet sedan flera generationer tillbaka.

Underhåll din Norrgavel-möbel

Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom exempelvis slipning och oljning. Möblerna är konstruerade för att lätt kunna kläs om, målas och repareras. Av hållbarhetsskäl började vi tidigt tillverka de flesta av våra soffor och fåtöljer med avtagbar klädsel. Om man tröttnar på klädseln, eller om den slits ut, så kan man enkelt byta. På så vis förlängs möbelns livslängd betydligt. Att regelbundet sköta och underhålla sina möbler blir en slags manifestation i närvaro: det hjälper oss att uppskatta och ta tillvara på det vi har och att leva i nuet.

Köpa möbler online

Om du har funderingar över hur Norrgavels köp- och leveransvillkor ser ut, så hittar du mer info här. För vissa möbelmodeller som visas här presenteras bara ett litet urval av alla valmöjligheter (gäller exempelvis Kubik, Multi-O och Opal) – välkommen att besöka en butik eller kontakta vår kundtjänst för att skapa fritt med alla möjliga val.