Massiv förvaringsserie

Massiv har utvecklats från en av Norrgavels allra första klassiker och har idag vuxit till en hel serie. Materialet har förfinats genom åren och är nu av makalöst exklusiv nästintill kvistfri björk i hela längder. Massiv tillverkas med omsorg; lådorna är limmade och liksom luckorna inpassade i den synliga stommen. Ytan kan fås målad med äkta äggoljetempera som kräver lång torktid och mycken handpåläggning. Och som om inte detta vore nog, rymmer Massiv förvaringsserie oändliga möjligheter att skapa en möbel med ditt eget uttryck.

Möbelserien består av sittbänkar, mediabänkar, byråer, vitrinskåp, skänkar och klädskåp.

Se Massiv förvaringsserie

Opal förvaringsserie

Förvaringsserien Opal fångar det klassiskt tidlösa uttrycket hos Norrgavel, samtidigt som de rena linjerna och den lackade ytans lena äggskalslyster tillför en avskalad, modern känsla. Opal är tillverkad med omsorg; lådorna är limmade och liksom luckorna inpassade i den synliga stommen.

Möbelserien består av sittbänkar, mediabänkar, byråer, skåp och skänkar.

Se Opal förvaringsserie

Våg förvaringsserie

Norrgavels möbelserie Våg består av riktiga mästerverk som utmärker sig i kategorin finsnickeri. Kika lite närmare på de böljande handtagen, de lågmält avrundade formerna, träets ådring – njut av perfektion in i minsta detalj. Våg-serien finns i två höjder och tillverkas i massiv ek som ytbehandlas med såpa, olja eller pigmenterad olja.

Skapa ditt eget uttryck med sockel alternativt benställning i trä eller svartstål samt val av ytbehandling. Ytterligare valmöjligheter finns vad gäller luckor, lådor och hyllor. Tidlöst vacker formgivning med ett rakryggat hållbarhetstänk – det är Norrgavel.Se Våg förvaringsserieKubik hyllsystem

Kubik är namnet på vårt grafiskt rena och tidlösa hyllmodulsystem. Kubik-hyllorna har en kunglig dignitet; nästintill kvistren massiv ek rakt igenom!

Skapa din möbel och anpassa hyllsystemet Kubik efter dina behov - oavsett om du vill fylla en hel vägg i vardagsrummet eller behöver en mindre hylla till hallen. Komplettera med flyttbara hyllor eller lådor i massiv ek. Luckor finns med organisk relief i träfanér eller släta ek-luckor. Välj om du vill ha Kubik vägghängd eller komplettera med grå sockel. Hyllsystemet tål verkligen en närmare granskning! Kubik tillverkas nämligen av nästintill kvistren, massiv ek rakt igenom. Ett härligt naturmaterial som kommer att åldras vackert.

Se Kubik hyllsystemMulti bordsserie

Multipla möjligheter med möbelserien Multi! Namnet Multi antyder att du kan få ditt bord nästan hur du vill – DITT bord finns inte än.
Med bordsserien Multi kan du skapa matbord, skrivbord, soffbord, sidobord eller en låg bänk i olika storlekar. ”-O” står för avrundade kanter på ben och skiva. 

När du hittat din Multi-favorit så väljer du material och ytbehandling på bordsskiva, färgnyans av lack, tempera, såpa eller olja på underrede. Vill du ha lådor, hjul och hylla så finns även den möjligheten. Ulltyg, fårskinn eller skinn till sittbänk. Med hjälp av flera olika tillval kan du enkelt förstärka ett personligt uttryck som passar just ditt hem.

Se Multi bordsserieSparring hyllsystem

Mixa och matcha vårt hyllsystem Sparring i metall efter dina önskemål och behov. Bygg en hel vägg för böcker eller välj olika hylldjup för att skapa en liten arbetsplats. Valmöjligheterna är oändliga – låt kreativiteten flöda!

Det finns två sätt att montera Sparring hyllsystem. Antingen använder du väggskenor som fästs direkt i väggen, konsolerna hakas sedan på direkt i väggskenan. Önskar du en mer flexibel lösning, väljer du en bärlist som fästs horisontellt på väggen, hängskenorna hakas sedan enkelt på bärlisten och kan flyttas horisontellt vid behov. Kombinera med våra Hyllplan i björk eller ek – i olika längder och djup. Säljs endast hos Norrgavel!

Se Sparring hyllsystemKlädförvaring K27

Med Klädförvaring K27 kan du utforma en personlig och flexibel hallmöbel, sprungen ur vårt populära Sparring hyllsystem – där K27 står för konsol 27 cm. Mixa och matcha, välj massiv ek eller björk, knoppar och tillbehör. Skapa en förvaringslösning som andas funktionalitet och hållbar ordning.

Klädförvaring K27 erbjuder tidlös hallinredning med skohylla, hatthylla och krokar som kombineras med Sparring väggskenor eller Sparring bärlist och hängskena. Välj en fast lösning eller kombinera byggbar med mellandel enligt egna önskemål. Ett byggbart system som gör det enkelt att få till en skräddarsydd förvaringslösning till hallen.

Se Klädförvaring K27


Kiltapp bordsserie

Kiltapp bordsserie består av nätta och lättplacerade bord som bjuder på vackra snickeridetaljer och gamla beprövade hantverksmetoder. Kiltapp har en konstruktion som stolt visar upp träsammansättningen. De synliga kiltapparna förskönar, men är dessutom ett hållbart sätt att undvika metallbeslag. Kiltapp ståtar med en mjuk, anatomisk formgivning som självklart och lättsamt tar plats i rummet. På bordsskivan finns gott om yta för vackra inredningsdetaljer, skålar med snacks, glas eller koppar.

Se Kiltapp bordsserie
Easy möbelserie

Möbelserien Easy Dagbädd, Easy Chair och Easy Fotpall är noggrant genomarbetad in i minsta detalj och utgörs av ram och ben i massiv ek, som sedan flätats in med sadelgjord av lin. Easy Chair lanserades 2016 men har redan hunnit bli något av en modern klassiker. Easy Chair är en tidlös fåtölj med ett asketiskt avskalat uttryck. Hantverket bakom och sittkomforten är rena perfektionen. Den bekväma sittvinkeln, en ryggkudde fyllt med sjöfågelfjäder kombinerat med den mjuka sittdynan blir till äkta njutning i form av en möbel.

Se Easy möbelserie


Pinnfamiljen

Pinnfamiljen består av Pinnstol, Pinnkarmstol, Barnpinnstol, Pinnsoffa, Pinnpall rak, Pinnpall rund, Pinnpall rund hög, Pinnpall raklång, Stegpall och Pinnbord. En myllrande stor och samspelt möbelfamilj med en genomgående röd tråd vad gäller mått och formgivning. Hantverksmässigt snickrade möbler i massivt trä. Varje pinnmöbel har sitt eget uttryck och vissa med flexibla användningsområden – Pinnpall rund eller rak kan lika gärna fungera som sängbord eller sidobord vid soffan. Stegpallen har en tydlig funktion när man behöver nå något, men mellan uppdragen fungerar den perfekt som extra sittplats eller varför inte som blombord.

Se hela Pinnfamiljen