Norrgavel

Formskönhet, funktion & hållbarhet

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Rena material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Eftersom vi valt att arbeta med naturmaterial kommer våra möbler att åldras vackert och naturligt. Materialen vi använder oss av gillar dessutom att bli använda. Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom exempelvis slipning och oljning. Möblerna är konstruerade för att lätt kunna kläs om, målas och repareras. Norrgavel gör möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för att hålla i generationer. Tidlösa skandinaviska klassiker som känns lika rätt nu som om 5, 20 och 50 år.

Möbler med personlig prägel

Möbeltillverkning hos Norrgavel är kundorderstyrd, vilket betyder att i stort sett inget står och väntar färdigt på lagret, utan möblerna tillverkas först när de har beställts. Du kan sätta en personlig prägel på din nya soffa, byrå, sittbänk, pinnstol eller fåtölj genom alla valmöjligheter. Val av träslag, ben, beslag, textil, skinn, färger och ytbehandlingar kan varieras så att din designmöbel blir unik. Ytbehandlingen sker specifikt till varje kund på Norrgavels egen produktionsanläggning i Lammhult. Många av våra trämöbler målas med äggoljetempera, vilket har blivit lite av vårt signum. Tempera har använts i århundraden och är en livfull och kretsloppsanpassad färg. Den ligger som ett tunt flor på träet och ger en matt och levande yta.

Inredningsdetaljer

Men Norrgavel är mer än möbler. Hos oss hittar du även ett noggrant utvalt sortiment av glas, porslin, textil, lampor, ljusstakar, mattor och kroppsvård. Vi har valt inredningsdetaljer och föremål som kompletterar våra möbler och miljöer och som står för funktion, långsiktighet och känsla. Även våra mattor är gjorda av naturmaterial: ull, bomull, jute, linne och sisal. Hos oss kan du skapa din egen matta: välj storlek, form, material, färg, kantband och langettering för att få din perfekta matta. Men vi har också färdiga mattor för enkelhetens skull. Även våra hemtextilier – sängkläder, plädar, handdukar och dukar är tillverkade av noggrant utvalda naturmaterial, främst eko-bomull, ull eller lin.

Snickerier inom Europa

Norrgavels möbler tillverkas med stor hantverksskicklighet – till största del på utvalda snickerier i Sverige och Litauen. Valet av tillverkning inom Europa gör transporterna förhållandevis korta och miljöbelastningen mindre. Vissa detaljer tillverkas helt för hand, och många av snickerierna har yrkeskunnande och erfarenhet sedan flera generationer tillbaka.

Sinnrik och vacker förvaring

Riktigt välgjorda och funktionella förvaringsmöbler gör det enkelt att skapa harmonisk ordning. Funderar du på att organisera upp i hallen med en stilren sittbänk, kroklist och Påshylla? Eller står ett rymligt vitrinskåp på önskelistan? Oavsett vilket, så hittar du en vacker och långsiktig lösning hos oss. Utforma din förvaringsmöbel efter önskemål – ge den ett personligt uttryck genom att välja bland olika träslag, ytbehandlingar, avslut, lådfronter och beslag. Alltid med en inbyggd hyllning till det hållbara och långsamma hantverket. Välkommen in till din Norrgavelbutik för naturlig inspiration!

Spegel_Bjork-90x90cm
SpegelBjörk 90x90 cm
2.400 kr
Pläd Våg mörkgrå/grå Norrgavel
Pläd VågMörkgrå/grå
1.795 kr
Pendel Boll taklampa 60 cm Norrgavel
2.200 kr
Kuddvar Luni ljusgrå Norrgavel
Kuddvar LuniLjusgrå
895 kr
Sparring ljusgrå, Hyllplan & Skrivskiva ek, Pinnstol lack ljusgrå
Skrivskiva50x120 cm
800 kr

massiv-hogvitrin-H10M111-h
39.037 kr
massiv-skap-H5M22
25.416 kr
massiv-media-h2m121
Massiv mediabänkH2/M121, 4 lådor
18.774 kr
Massiv byrå
Massiv byråH5+/M2, 6 lådor
22.374 kr
Massiv-H2M111-sittbänk-tempera-nötskinn
Massiv sittbänkH2/M111, 6 lådor
21.674 kr
massiv-kladskap-H10M11
Massiv klädskåpH10/M11, djup 58 cm
28.258 kr
massiv-mellanvitrin-H3M2
11.658 kr
massiv-mellanvitrin-H4M1-v
14.189 kr