Norrgavel

Formskönhet, funktion & hållbarhet

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. Vi kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Rena material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. Eftersom vi valt att arbeta med naturmaterial kommer våra möbler att åldras vackert och naturligt. Materialen vi använder oss av gillar dessutom att bli använda. Många av möblerna går att få tillbaka till nyskick igen genom exempelvis slipning och oljning. Möblerna är konstruerade för att lätt kunna kläs om, målas och repareras. Norrgavel gör möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för att hålla i generationer. Tidlösa skandinaviska klassiker som känns lika rätt nu som om 5, 20 och 50 år.

Möbler med personlig prägel

Möbeltillverkning hos Norrgavel är kundorderstyrd, vilket betyder att i stort sett inget står och väntar färdigt på lagret, utan möblerna tillverkas först när de har beställts. Du kan sätta en personlig prägel på din nya soffa, byrå, sittbänk, pinnstol eller fåtölj genom alla valmöjligheter. Val av träslag, ben, beslag, textil, skinn, färger och ytbehandlingar kan varieras så att din designmöbel blir unik. Ytbehandlingen sker specifikt till varje kund på Norrgavels egen produktionsanläggning i Lammhult. Många av våra trämöbler målas med äggoljetempera, vilket har blivit lite av vårt signum. Tempera har använts i århundraden och är en livfull och kretsloppsanpassad färg. Den ligger som ett tunt flor på träet och ger en matt och levande yta.

Inredningsdetaljer

Men Norrgavel är mer än möbler. Hos oss hittar du även ett noggrant utvalt sortiment av glas, porslin, textil, lampor, ljusstakar, mattor och kroppsvård. Vi har valt inredningsdetaljer och föremål som kompletterar våra möbler och miljöer och som står för funktion, långsiktighet och känsla. Även våra mattor är gjorda av naturmaterial: ull, bomull, jute, linne och sisal. Hos oss kan du skapa din egen matta: välj storlek, form, material, färg, kantband och langettering för att få din perfekta matta. Men vi har också färdiga mattor för enkelhetens skull. Även våra hemtextilier – sängkläder, plädar, handdukar och dukar är tillverkade av noggrant utvalda naturmaterial, främst eko-bomull, ull eller lin.

Snickerier inom Europa

Norrgavels möbler tillverkas med stor hantverksskicklighet – till största del på utvalda snickerier i Sverige och Litauen. Valet av tillverkning inom Europa gör transporterna förhållandevis korta och miljöbelastningen mindre. Vissa detaljer tillverkas helt för hand, och många av snickerierna har yrkeskunnande och erfarenhet sedan flera generationer tillbaka.

Ren inspiration till badrummet

Hur inreder man badrummet för att få en harmonisk start och avslutning på dagen? Du kan göra stor skillnad enbart genom kloka val av inredningsdetaljer och förvaringslösningar. Alltid med fokus på hållbara naturmaterial – såsom skandinaviska träslag, eko-bomull och lin. Enhetliga handdukarkroklist, ett stilrent badrumsskåp, kimono av mjukaste linne, badrumsmatta i ekologisk bomullsfrotté, praktiska förvaringskorgar, en vacker spegel, necessär av naturgarvat skinn och miljövänliga hudvårdsprodukter... Ren njutning!
Välkommen till din Norrgavelbutik för naturlig inspiration!Kroppsvård Sweet Almond, linne Våffla celadon
Hudvårdsserie Sweet almondfrån Compagnie de Provence
69 kr
Handduk Våffla isblå Norrgavel
55 kr
69 kr
Kroklist_Rundad_3krokar-bjork
295 kr
Necessär Skinn svart framsida
Necessär skinnSvart & natur
2.050 kr
Kimono_Vaffla_Havregul
1.295 kr
Kruka Taupe mattglaserad
Handgjorda krukorfrån Blå spaden
490 kr
Spegel_Bjork-90x90cm
SpegelBjörk 90x90 cm
2.400 kr
7011030_7011031_7011032_Handduk_Vaffla_Celadon
69 kr

Nyhet – fler mattor online!

I våra butiker hittar du en välfylld mattstudio med ett brett urval av mattor och prover. Nu har vi även fyllt på utbudet online. Två populära nyheter i vår e-handel är och Kilim Maimana och Sisal från Dixie. Kilim Maimana är unika ullmattor, det finns bara ett exemplar av varje matta! Vackert och smakfullt mönstrade kelimmattor i 100% ull. Tillverkas i Maïmana-regionen i nordvästra Afghanistan. Designen är typisk för regionen och det turkmenska folket som bor där. Alla mattorna är unika i mått och utseende.Kelimmatta Maimana
9.995 kr
Kelimmatta Maimana
4.995 kr
Matta Sisal natur
2.000 kr
Kelimmatta Maimana
6.750 kr