• Hampa

  Hampa är en växtfiber som påminner mycket om lin, men hampa blir inte riktigt lika skrynkligt. Fibern är stark (hög draghållfasthet) och har hög absorptionsförmåga, vilket gör att textil av hampa känns sval. Hampa är motståndskraftig och vid odling behövs varken pesticider eller gödningsmedel, tvärtom tillför den näringsämnen till marken. Hampa är den naturfiber som producerar mest fiber per tunnland. För textiltillverkning används enbart industrihampa, godkänd av EU för odling.

  Precis som linnetyg har hampa en tendens att töja sig, vilket gör att plymå-var “växer” under användning. Regelbunden tvätt rekommenderas därför för att tyget ska dra ihop sig och behålla formen på klädseln. Se tvättanvisning för just det möbeltyg som du har valt. Fack-/kemtvätt rekommenderas generellt sett till alla våra textilklädslar.

  Hampaklädslar

  Hampa Bohem

  Material

  100% hampa

  Martindale

  70 000 varv

  Ljushärdighet

  4-5

  Prisgrupp

  3

  Skötsel- & tvättråd

  Vi rekommenderar i första hand att möbelklädslar lämnas till professionell tvättinrättning/ kemtvätt. Kan tvättas i 30 grader, ej klorblekning, ej torktumling. Strykning hög temperatur. Vid vattentvätt rekommenderar vi blötläggning (gärna över natten) före tvätt för att undvika brytveck.

  Hampa Bohem oblekt

  Hampa Bohem ljusblå

  Hampa Bohem grön

  Hampa Bohem mörkbrun

  Hampa Bohem aubergine

  Hampa Bohem gul

  Hampa Bohem rost