• Ull

  fåtölj ri från norrgavel med ullklädsel

  Ull består av fibrer från djurpäls, vanligtvis från får. Det är ett slitstarkt material med många naturliga fördelar. Ullen är naturligt smutsavvisande och står emot fläckar i högre utsträckning än andra fibrer, med sin lyster är den också vacker att färga in. En klädsel i ull håller formen bra och ullfibern har en hög slitstyrka, men blandas ofta med annan fiber för att öka slitstyrkan ytterligare. Ullen är naturligt svårantändlig, vilket gör ull till ett miljövänligt alternativ till flamskyddsbehandlade textilier. Den är förnyelsebar och biologiskt nedbrytbar.

  Vävda ulltyger innehåller i princip alltid överskottsfiber, vilka släpper och tränger ut vid användning. Detta innebär inte att det är något fel på tyget, det är en inneboende egenskap för ulltyg. Åtgärdas enklast men noppmaskin eller att man ytterst försiktigt drar med ett rakblad längs ytan.

  Se tvättanvisning för just det möbeltyg som du har valt. Fack-/kemtvätt rekommenderas generellt sett till alla våra textilklädslar.

  Ullklädslar

  Laxfjäll

  Laxfjäll är ett extremt slitstarkt tyg från norska Gudbrandsdalen som är miljöcertifierat med EU Ecolabel. Kriterierna är framtagna ur ett livscykel-perspektiv från råvara till avfall. För att få en licens måste produkten uppfylla höga krav på miljö, hälsa, funktion och kvalitet. Kraven skärps kontinuerligt, på samma sätt som med Svanen.

  Material

  70% ull, 30% viskos

  Martindale

  100 000 varv

  Ljushärdighet

  5-7

  Prisgrupp

  2

  Skötsel- & tvättråd

  Ej vattentvätt, ej klorblekning, ej torktumling. Ull har en naturligt smutsavvisande yta vilket gör att dammsugning oftast räcker för att fräscha upp klädseln. Ull mår bra av att vädras utomhus där fukten ger den spänst. Vid behov rekommenderar vi att ullklädslar lämnas till professionell tvättinrättning/kemtvätt.

  Laxfjäll grå

  Laxfjäll beige

  Laxfjäll ljusbeige

  Laxfjäll vitbeige

  Laxfjäll vitgrå


  Ull Tyrol

  Material

  80% ull, 20% polyamid

  Martindale

  80 000 varv

  Ljushärdighet

  4-5

  Prisgrupp

  2

  Skötsel- & tvättråd

  Ej vattentvätt, ej klorblekning, ej torktumling. Strykning på låg temperatur. Ull har en naturligt smutsavvisande yta vilket gör att dammsugning oftast räcker för att fräscha upp klädseln. Ull mår bra av att vädras utomhus där fukten ger den spänst. Vid behov rekommenderar vi att ullklädslar lämnas till professionell tvättinrättning/kemtvätt.

  Ull Tyrol midnattsblå

  Ull Tyrol duvblå

  Ull Tyrol ljusgrå

  Ull Tyrol off-white

  Ull Tyrol grönska

  Ull Tyrol skogsgrön

  Ull Tyrol aubergine

  Ull Tyrol natur

  Ull Tyrol rost

  Ull Tyrol mörkgrå


  Bouclé

  Material

  38% ull, 29% viskos, 14% lin, 11% bomull, 4% bambu, 4% polyamid

  Martindale

  40 000 varv

  Skötsel- & tvättråd

  Ej vattentvätt, ej strykning, ej torktumling. Ull har en naturligt smutsavvisande yta vilket gör att dammsugning oftast räcker för att fräscha upp klädseln. Ull mår bra av att vädras utomhus där fukten ger den spänst. Vid behov rekommenderar vi att ullklädslar lämnas till professionell tvättinrättning/kemtvätt.

  Bouclé natur