Möbeltextil & klädslar

Ta en titt i Norrgavels breda sortiment av möbeltextilier och klädslar. Vare sig du fastnar för vegetabiliskt garvat nötskinn från Tärnsjö garveri, exklusivt linne från Frankrike eller en tålig och värmande ullklädsel från Norge, så kan du vara helt trygg med att varenda produkt är noggrant utvald med högsta kvalitet och hållbarhet i fokus. Vi försöker alltid hitta de bästa och mest miljövänliga alternativen när vi letar textil till våra möbler. Rena material som doftar naturligt och känns behagliga mot huden – garanterat fria från skadliga kemikalier. Naturmaterial som verkligen tål att användas och som bara blir finare och skönare med åren. Det är viktigt att våra textilier har en lång livslängd. Därför tillåter vi ibland inblandning av konstfiber för att öka tygets slitstyrka och därmed dess hållbarhet.

Välj en favoritklädsel och skapa just din drömmöbel med sitt alldeles egna uttryck. Valet av möbeltextil eller klädsel adderar en tydlig personlighet till din nya Norrgavel-möbel. Hos oss hittar du massor med möbeltextilier i olika färger, material, mönster och stilar. Skapade för långsiktig njutning med tidlös design, miljötänk och högsta komfort.

Självklart följer vi EU:s kemikalielagstiftning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals).

Martindale

Martindale är ett mått på hur tåligt ett tyg är avseende nötning. Ju högre värde, desto slittåligare textil. Rekommendationen för möbler i hemmiljö med normal bruksintensitet är 20 000 varv.

Ljushärdighet

Ljushärdigheten beskriver hur bra ett tyg behåller sin färg när det utsätts för ljus. Skalan går från ett till åtta, där åtta är bästa värdet (6-8 är framförallt för utomhusmiljö). Alla tyger bleks av solljus, speciellt oblekta (ofärgade) tyger. Skydda möbeln från direkt solljus med t ex ett vitt lakan eller neddragna persienner om du är bortrest en längre tid.

Det kan förekomma nyansskillnader beroende av olika färgbad och vävning. Tänk på detta vid komplettering av möbler i samma textil. Tänk även på att bilder inte alltid med exakthet återger produkternas verkliga utseende. Bildskärmsinställningar och färgåtergivning påverkar detta.

Tygprover

De flesta av våra möbeltextilier går att beställa som tygprov. Då kan du enkelt jämföra och matcha kulör med övrig färgsättning i rummet, uppleva struktur och känsla – och fundera i lugn och ro.
Beslutet blir så mycket mer välgrundat och genomtänkt då. Hållbart & vackert!

Ullklädslar

Ull bas

Laxfjäll

100 ull

Linneklädslar

Florian Chenille

Linne Chelsea

Linne Belgisk

Linne Flandern

Linne Italiensk

Snakeshead

Klädslar i läder/skinn

Fårskinn

Nötskinn Dunes

Läder från Tärnsjö

Renskinn

Hampaklädslar

Hampa