• Möbeltextil

  Utforska textilierna

  Ta en titt i Norrgavels breda sortiment av möbeltextilier och klädslar. Vare sig du fastnar för vegetabiliskt garvat nötskinn från Tärnsjö garveri, exklusivt linne från Frankrike eller en tålig och värmande ullklädsel från Norge, så kan du vara helt trygg med att varenda produkt är noggrant utvald med högsta kvalitet och hållbarhet i fokus.

  KONSTFIBER/SYNTETFIBER

  mobelserier-kiltapp

  Vi försöker alltid hitta de bästa och mest miljövänliga alternativen när vi letar textil till våra möbler. Rena material som doftar naturligt och känns behagliga mot huden – garanterat fria från skadliga kemikalier. Naturmaterial som verkligen tål att användas och som bara blir finare och skönare med åren. Självklart följer vi EU:s kemikalielagstiftning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals).

  Martindale

  Martindale är ett mått på hur tåligt ett tyg är avseende nötning. Ju högre värde, desto slittåligare textil. Rekommendationen för möbler i hemmiljö med normal bruksintensitet är 20 000 varv.

  Ljushärdighet

  Ljushärdigheten beskriver hur bra ett tyg behåller sin färg när det utsätts för ljus. Skalan går från ett till åtta, där åtta är bästa värdet (6-8 är framförallt för utomhusmiljö). Alla tyger bleks av solljus, speciellt oblekta (ofärgade) tyger. Skydda möbeln från direkt solljus med t ex ett vitt lakan eller neddragna persienner om du är bortrest en längre tid.

  Det kan förekomma nyansskillnader beroende av olika färgbad och vävning. Tänk på detta vid komplettering av möbler i samma textil. Tänk även på att bilder inte alltid med exakthet återger produkternas verkliga utseende. Bildskärmsinställningar och färgåtergivning påverkar detta.  ALLMÄNNA RÅD FÖR MÖBELTEXTIL

  Hur kan jag skydda min möbel från att bli blekt?

  Vad rekommenderar ni för att fräscha upp textilierna på min möbel?

  Hur ska jag dammsuga min möbeltextil för att undvika skador?

  Vad är det bästa sättet att ta bort fläckar från min möbel utan att skada tyget?

  Varför måste jag ibland rätta till textilfodralen på möbler med lösa plymåer?

  Hur tvättar jag avtagbara möbeltyger utan att skada eller krympa dem?