• Inredningstips för hallen

  Kapp- och skohylla till hallen från Norrgavel

  Guide – inredningstips för hallen

  Hallen blir ofta lite bortglömd till förmån för inredningsprojekt i sovrum, vardagsrum och kök. Trots att det just är hallen som bjuder på första intrycket av hemmet. Och visst är känslan av att öppna dörren till en välstädad och personligt utformad hall som ett lugnande spa för själen. När man väl utformat en välkomnande hall med genomtänkt förvaring blir det dessutom mycket enklare att hålla ordning bland alla ytterplagg, skor, paraplyer, väskor, cykelhjälmar och andra accessoarer. Kliv på – ta del av massor med inspiration och tips för en extraordinär entré!


  HATTHYLLOR & SKOHYLLOR

  Oavsett storlek på hallen så är det oumbärligt med en praktisk hatthylla och skohylla som erbjuder smarta förvaringsmöjligheter och samtidigt förskönar rummet. Välj modell med krokar, stång eller båda delar. Hitta en mindre modell till den trånga hallen eller låt varje familjemedlem få en egen plats om rummets storlek tillåter det. Kombinera ihop och utforma en hallmöbel som känns platsbyggd och nyttjar varje centimeter på klokast möjliga sätt.


  “Hallen är oftast det rum som får minst uppmärksamhet, trots att det är det första man möts av när man stiger in i ett hem.”


  Kroklist i björk till hallen

  UPPHÄNGNING & KROKAR

  Att ha tillräckligt med upphängning och förvaringsytor i hallen är avgörande för att lättare kunna hålla ordning bland sakerna. Kroklister, krokar, knoppar, knopplister och knoppbrädor – namnen är många men funktionen densamma. Hitta det uttryck och den form som passar bäst hemma hos dig; en horisontell Kroklist ger bra överblick, medan en vertikal kräver mindre plats. Välj längd beroende på hur många krokar som behövs och hur stort utrymmet är. En minimöbel som tillför väldigt mycket i all sin enkelhet.

  Tips!
  Testa att måla Kroklist eller List för knoppar i samma kulör som väggen. Miljövänlig och vacker temperafärg finns i din Norrgavelbutik.


  PÅSHYLLOR

  Påshyllor är som gjorda för hallförvaring. Även om denna möbel givetvis fungerar precis lika bra i sovrummet, barnens rum eller i badrummet. Påshylla är en möbel som kräver ytterst lite väggyta och samtidigt rymmer så mycket. I påshyllans design är ordningen liksom inbyggd då var och en i familjen kan ha en egen påse. Finns både i horisontell variant och i vertikal design. Kan dessutom fås i olika träslag, lack eller temperakulör för att anpassa möbeln efter övrig inredning i hallen. Och själva påsen kan fås i behagligt linnetyg eller i renskinn som utvecklar en vacker patina med åren. Med Påshylla blir det enkelt att hålla ordning bland mössor, vantar, accessoarer, vovvens koppel och diverse andra ting.


  Byrå i massiv björk till hallen

  BYRÅ & SIDOBORD

  Byrån är en äkta vardagshjälte som hjälper till att organisera och förvara smått och stort. I en smalare hall kan en byrå lätt få plats om man väljer en modell med nättare djup. Kanske låta den breda ut sig på längden, längs med en hel hallvägg istället? Eller låt den ta plats på höjden om utrymmet tillåter. Välj gärna en vägghängd variant för att underlätta vid städning. För vilket rum behöver väl dammsugas oftare än hallen? Anpassa i linje med övrig inredning för att få till en harmonisk känsla i rummet. Välj träslag, ytbehandling, lack- eller temperakulör som passar med väggkulör och övrigt möblemang. Om man snarare behöver en avställningsyta, så är ett sidobord perfekt. Kanske med en halvcirkelformad bordsskiva för att undvika vassa kanter i en trång hall. Eller ett litet fyrkantigt småbord med en låda där nycklar och annat smått ryms. Extra fint tillsammans med en spegel med ram i samma träslag.

  På bild - en stilren förvaringsmöbel som rymmer mycket men som samtidigt enkelt får plats i den lilla hallen. Byrån miniMassiv har ett nätt djup på endast 29,5 cm, vilket gör att den inte sticker ut så långt i en trång hall.


  BÄNK & PALL

  En bänk eller pall i anslutning till skostället bjuder på en naturlig plats där man kan slå sig ner och knyta skorna. Här kan även handväskan landa när man kommer innanför dörren, istället för att hamna på golvet. Att ha en sittplats i hallen i form av en pall underlättar dessutom när man snabbt och enkelt behöver ordna fram en extra sittplats vid matbordet. Om man önskar förvaring kombinerat med sittplatser så är en sittbänk med rymliga lådor ett klockrent alternativ. Utforma en skräddarsydd hallmöbel med två lådor alternativt en längre sittbänk med fyra eller sex lådor. Välj träslag, ytbehandling, beslag samt material till sitsen.

  Massiv sittbänk

  Massiv sittbänk i vitoljad björk som har fyra rymliga lådor med urtag och klädd sits med vackert fårskinn. Här finns plats för diverse som gärna får vara lättåtkomligt utan att ligga framme – såsom träningskläder, filt till barnvagnen, handskar, regnjacka, kepsar, solglasögon, hundkoppel och tygpåsar. Och mycket annat förstås.

  Pinnpall rak

  En praktisk sittplats när man snör på sig skorna, avställningsyta för träningsväskan eller en naturlig plats för legobygget på väg till förskolan. Men förstås även en lättillgänglig extra sittplats när man blir många runt bordet. Pinnpall rak eller Pinnpall rund kan enkelt anpassas efter övrig inredning genom val av träslag, ytbehandling, lack- eller temperakulör.


  BELYSNING & LJUSINSLÄPP

  Ofta saknar hallen fönster eller naturligt ljusinsläpp. En rejäl spegel är en perfekt inredningsdetalj för att skapa illusion av rymd och dessutom addera lite extra ljus i hallen. Spegelns ram binder ihop inredningen och skapar en röd tråd när man väljer samma färg eller träslag som övriga hallmöbler. I hallen vill man även kunna skifta mellan funktionsbelysning och mysbelysning. En bordslampa på sidobordet eller byrån sprider ett välkomnande ljus. Eller en praktisk vägghängd lampa som skänker ett mjukt ljus till rummet, kombinerat med en taklampa som lyser upp ordentligt vid behov. Välj hantverksmässigt tillverkade lampor som håller både designmässigt och kvalitetsmässigt över tid.


  Klädskåp i massivt trä till hallen

  KLÄDGARDEROB

  En rymlig klädgarderob passar utmärkt i den lite större hallen. Se till att inreda klädskåpet efter behov – med lådor, klädstänger, skostänger, galskena och hyllplan. Skapa förutsättningar för en perfekt ordning bakom garderobens luckor. Stilrent, lättöverskådligt och praktiskt!

  Ett gedigt klädskåp i massiv björk – en lovsång till smart förvaring och exklusivt finsnickeri.


  MATTOR & ACCESSOARER

  Det första du sätter fötterna på när du kliver in hos någon är hallmattan. Dörrmattan ska tåla grusiga och våta skor och samtidigt ge ett trivsamt intryck. En matta av behagligt naturmaterial är både fint, hållbart och praktiskt. Ull är ett naturmaterial som är naturligt smutsavvisande och slitstarkt. Som gjort för hallen! Om man hellre vill ha en matta som är enkel att tvätta i maskin kan en vävd ripsmatta i bomull vara det rätta valet. En extra välkomnande detalj i hallen är väl att ha något extra par innetofflor till gästerna. Addera praktiska accessoarer, såsom skohorn, i stilren design som gärna får hänga framme och försköna.  
  Välkommen in!


  Hallinredning

  Till kategori