Örum 119

Örum-119_3_norrgavel

Upplev Österlen i Norrgavel-anda!

Mitt emellan de skånska byarna Löderup och lilla Örum ligger det charmiga gårdshotellet Örum 119. Förutom gårdshotellets vackra rum inredda med Norrgavel-möbler och det fristående “Norrgavelhuset", så finns här även ett prunkande orangeri, en välfylld trädgårdsbutik med många unika växter, en gourmet-restaurang med fokus på lokala råvaror och ett ekologiskt tänk, surdegspizza och en glassverkstad för finsmakaren – och den ändlösa himlen och slättlandskapet förstås.

Örum 119 är ett litet gårdshotell på Österlen med stor kärlek för detaljer. Gårdshotellet huserar i en före detta skola med totalt 15 gästrum, var och ett varsamt inrett till känslan av ett hem bortom hemmet. Tanken som genomsyrar hela verksamheten är att följsamt låta årets skiftningar och det omgivande landskapets enkelhet vara en rörlig kuliss av inspiration.

Norrgavelhuset

"Norrgavelhuset är en perfekt hideaway – ett lyxigt boende inrett med Norrgavel mitt på Österlen."

I denna harmoniska miljö, ett stenkast från havet och mitt på det skånska slättlandskapet, har Norrgavels grundare Nirvan Richter inrett ett helt hus för det goda samtalet och sociala samvaro. Detta hus har fått det passande namnet Norrgavelhuset. Huset har ett sovrum med dubbelsäng, badrum med badkar och dusch, kök, sällskapsrum med matplats och en egen uteplats. En perfekt "hide-away" för dig som söker ett lyxigt boende på Österlen – en avskild och inspirerande plats som samtidigt tillhandahåller gårdshotellets alla bekvämligheter. Njut av en enastående personlig atmosfär, exklusivt och bekvämt inrett med Norrgavel-möbler.

Läs mer om Norrgavelhuset.

Trädgårdsbutiken Blå spaden

"Örum 119 är en harmonisk plats som präglas av passion för hantverk, hållbarhet och livet i trädgården och köket."

Här finns något för alla trädgårdsälskare. Unika växter, frön, krukor, trädgårdsredskap och arbetskläder hittar du i det rymliga växthuset och butikslokalen i anslutning till gårdshotellet. Allt noga utvalt för att kunna njutas av och användas i många år.

Läs mer om trädgårdsbutiken Blå spaden.

Pizza & Glasskafé

"Surdegspizza med råvaror från Österlen och små mathantverkare i Italien."

"Age quod agis". En enkel filosofi som fungerat som en ledstjärna sedan den första surdegspizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum. Njut av oemotståndliga glassdesserter & glasskakor gjorda på hantverksglass från den egna glassverkstaden Frusen Glädje eller smörrebröd komponerade av Örums egne matkreatör. Avnjut i kaféet, trädgården eller i orangeriet.

Läs mer om Kafé & Pizza på Örum 119.

Restaurang Örum 119

"Varje dag är unik och menyn bygger på årstid, väder, tillgång på råvaror och inspiration"

Avnjut gourmeträtter baserade på lokala råvaror och ett genomgående ekologiskt tänk. Långfrukost eller 5-rättersmeny – en perfekt plats för minnesvärda måltider.

Läs mer om Restaurang Örum 119.

www.orum119.se