Korbo

kategori-korbo

Korbo har i snart 100 år designat och producerat handvävda korgar. Företaget grundades i början av 1920-talet och har sedan dess tillverkat korgar enligt tradition med stor hantverksskicklighet. Korbos korgar är handvävda med stor noggrannhet av erfarna hantverkare och användes från allra första början av fiskare och bönder som behövde tåliga korgar, slitstarka och tåliga för väder och vind.

Korbo tillverkar korgar i olika storlekar som kan användas inom en mängd olika områden, både inomhus och ute på altanen eller balkongen. Tillverkningen sker för hand med en enda lång ståltråd som löper genom korgen utan svetsning. Det gör att korgen blir otroligt slitstark och varje korg unik. En liten detalj som ger stor personlighet är att varje korg är signerad av den hantverkaren som vävt korgen.

Korbos korgar är en vacker inredningsdetalj med tidlöst formspråk och stor funktionalitet. I Norrgavels butiker finns ett urval av Korbos korgar med smarta tillbehör som ökar funktionaliteten ytterligare. En korg att leva med länge, lika vacker som praktisk.