• Guide – hållbara julklappar

  En enklare & vackrare jul

  Hos Norrgavel hittar du äkta och långsiktiga alternativ som förmedlar en genuin och okonstlad julstämning – för en enklare och vackrare jul. Ta del av 13 handplockade och väl genomtänkta tips på julklappar som garanterat kommer till glädje år efter år. Omsorgsfullt utvalda möbler och inredningsdetaljer som är gjorda för att hålla över tid. Vi går mot strömmen och uppmuntrar till att konsumera mindre men av högre kvalitet. Kvalitet är detsamma som närvaro.

  Psst.. ta del av våra julklappsrim till utvalda inredningsdetaljer!

  jul-kategori

  1. Kroklist rak

  Denna till synes oansenliga förvaringshjälte är en ytterst lättplacerad liten universal-möbel som passar lika bra oavsett rum. En Kroklist rak i hallen skapar harmonisk ordning bland alla jackor, kepsar, skohorn och halsdukar. I badrummet kan alla i familjen och även gästerna få en egen krok. I köket erbjuder kroklisten plats till kökshanddukar, grytlappar och diverse köksredskap. Och visst är det både praktiskt och vackert att placera flera kroklister på rad i sovrummet.

  Här finns plats för både julstrumpa, väska och jacka.
  Gjord för att hålla över tid och det är en ek du ska tacka.
  Skapar ordning oavsett rum – i kök, sovrum och hall.
  Även de allra minsta kan enkelt hänga upp sin overall.

  tofflor-laptopfodral-43

  2. Laptopfodral

  Något som kommer till nytta varenda dag. Ett elegant och funktionellt laptopfodral i vegetabiliskt garvat nötskinn som bara blir finare ju mer patina det får med åren. Passar laptop-datorer upp till 15,6". Praktiskt och vackert!

  Bär ditt digitala arbetsverktyg i detta fodral.
  Sytt i ett naturligt och väldoftande material.
  I en design som är både avskalad och taktil.
  Med åren får det en patina som adderar stil.

  paslakan-oblekt

  3. Påslakan oblekt

  Sängkläder behöver ju alla. Och vad kan vara skönare än mjuka och behagliga linnelakan tillverkade av 100% lin. Både örngott och påslakan stängs med vackra knappar av snäckskal. Lin är en naturfiber med egenskaper som gör sängkläderna svala under varma sommardagar och värmer skönt då det är kyligare ute. Sov sött! 


  Jon Blund hälsar att detta gör susen.
  Passar bra vare sig du är varm eller frusen.
  Naturligt behagligt och extra mjukt tyg.
  Nu blir det hopp i bingen – var inte blyg!  julfoto-smidesljusstake-bolster

  6. Smidesljusstake

  Levande ljus måste väl vara självaste definitionen av hemmamys. Doften från tändstickan som precis slocknat och knastrandet av stearinljusets fladdrande låga... Ett litet ljus som upplevs så hoppfullt och lugnande i mörkret. En klassisk smidesljusstake från Hemslöjdsprodukter känns alltid lika aktuell, oavsett årstid. Ljusstakarna finns i flera olika höjder – passar lika bra på bordet som på golvet. Järnet som ljusstakarna är tillverkade av har linoljebränts. Detta traditionella sätt att ytbehandla järn ger även ljusstaken dess vackra matta yta, samtidigt som det skyddar mot rost.  


  Ett ljus i mörkret som skapar julstämning och hopp.
  Klassiskt smideshantverk som håller över årens lopp.  
  Avskalad och tidlös design som passar i både slott och koja.
  Lika fin i köket som vid en målning av Fransisco de Goya.

  hall-lervik-pashylla-start

  7. Påshylla

  En smart förvaringsmöbel som både är lättplacerad och som dessutom passar i alla hem. I hallen, sovrummet eller i barnens rum. Norrgavels Påshylla är en tidlös klassiker som funnits med i sortimentet sedan start. Här är ordningen inbyggd – alla i familjen kan ha sin egen påse, där mössor, vantar, kepsar, leksaker och diverse ting ryms enkelt. Städat och samtidigt lättillgängligt!   


  Nu blir det ordning på torpet med gott om förvaring.
  Denna lilla möbel blir alldeles säkert din nya raring.  
  Snickrad av massivt trä och linnepåsar på en välordnad rad.
  Lätt att hitta mössa och vantar när du ska ut på promenad.

  vas-flocka-4-3-artikel

  8. Vas Flocka från Skruf

  Visst är det mysigt att plocka fram och glädjas åt vackra bruksföremål som bär minnen och känns lika fina år efter år. En fyrkantig vas i enkel och tidlös design, formgiven av Carina Seth Andersson, är ett bra exempel på ett sådant bruksföremål. Vas Flocka finns i tre olika storlekar – varje vas är ett unikt hantverk handblåst av glasblåsare på Skrufs glasbruk i Småland. Passar både till blombuketten och den ensamma kvisten.  


  Grankvistar, rosenbukett eller förgätmigej.
  Pryder hem i Småland såväl som i Marseille.
  Unika hantverk made in Sweden förstås.
  God jul både från tomten och från oss.  handduk-frotte

  11. Handduk linne frotté

  Vad kan väl vara mer vardagslyxigt än riktigt exklusiva handdukar och badlakan av finaste linnefrotté? Ett härligt naturmaterial som bara blir mjukare och bättre efter många års användning. Ren njutning – finns i tre olika storlekar.  


  Ren njutning efter handtvätt, dusch och bad.
  I en kvalitet som även gör den kräsne glad.
  Svep denna om dig efter ett uppfriskande dopp.
  Då endast mjukaste linne duger för din kropp.

  nov12-ulle

  12. Tofflor Ulle

  Anatomiskt utformade innetofflor i värmande ull. I tidlös design med glad detalj i form av randiga innersulor. En halkfri toffla, tack vare att undersulan är doppad i naturlatex. Riktiga vinterbästisar när kylan letar sig in och golven är extra kalla.  


  Håll fötterna behagligt varma med ull.
  Lekfullt randig, naturlig och stilfull.
  Sulorna är doppade i naturlatex och skräddarsys.  
  Dessa bjuder på anatomiskt stöd och hemmamys.


  Hållbara klappar

  Oavsett om det ska vara en liten eller stor present, så hittar du ett brett urval med vackra och hållbara inredningsdetaljer hos oss. 
  Psst! Fram till den 24 december har vi 20% på massor av vackra ting! 

  Till kategori