Bomullsmattor

kategori-bomullsmattor

En skön och vacker matta i naturmaterial gör det mjukt och skönt för dina fötter och sätter samtidigt en personlig prägel på inredningen. Hitta din favorit bland stilrena ripsmattor i 100% bomull. Bomullsmattorna vävs för hand i vävstol och fungerar att vända, då färgerna är inverterade på fram- och baksida. Dessa bomullsmattor passar i alla hemmets rum, men oftast ligger de i sovrummet, framför diskbänken eller i hallen. En slitstark gångmatta som kan fås i flera längder. Bomullsmattor kan dessutom enkelt tvättas i maskin, vilket gör dem extra lättskötta.


Naturmaterialet bomull tillhör gruppen växtfibrer. Bomullssläktet (Gossypium) är ett växtsläkte som ingår i familjen malvaväxter. Odling av bomullsbuskar sker för det mesta i subtropiska och tempererade klimat.

Tack vare bomullens stora tvättålighet och goda slitstyrka har detta naturmaterial kommit att bli en storfavorit, både för användning till kläder och hemtextilier. I våra butiker finns ännu fler mattor! Du hittar ett stort utbud av mattor i ull från Kateha, naturmattor att beställa i specialmått med kantband eller langettering. Vi har även unika kelim-mattor och mycket mer.