• Belysning som lyser upp tillvaron

  Med hjälp av rätt belysning skapas en behaglig stämning och vackra ljuspunkter i hemmet. Inredningen lyfts fram genom omsorgsfullt placerade och tidlöst designade ljuskällor.
  Lampor som harmoniserar med möbler och övriga inredningsdetaljer. Testa exempelvis att belysa en fin växt i ett hörn eller placera en stilren bordslampa på sidobordet för att uppnå balans i rummet.

  Lysande tips för att skapa harmoniskt och funktionellt ljus i hemmet


  » Blanda riktat ljus och allmänbelysning för att skapa mjuka övergångar mellan ljus och skugga.
  » En tumregel är minst 5-7 ljuskällor per rum.
  » Placera gärna rummets lampor i varierande höjd. På så vis blir spelet mellan skuggor och ljus mer intressant.
  » Kring soffan rekommenderas lågt placerade lampor för att få bra läsbelysning, men även för att förstärka möbelns funktion.
  » Rikta gärna ljuset på saker som du vill ska framträda lite extra – såsom favoritfåtöljen, bokhyllan eller ett sidobord med vackra krukväxter.  Bordslampor


  Låt lampan bli ett lysande inredningssmycke! Lys upp ditt hem med passande bordslampor i tidlös design. Hos oss på Norrgavel finns en rad olika modeller och storlekar att välja mellan. Med rätt bordslampor kan man göra stor skillnad vad gäller stämningen i rummet. Ett rum kan behöva upp till tio ljuskällor för ett behagligt ljus, så var inte rädd för att ta i! Bordslampor kan man knappast få för många av, och de är dessutom enkla att flytta runt.

  Norrgavel-pendlar


  Klassiska och tidlösa lampor som passar i de flesta rum. Taklampor med en diskret men samtidigt uttrycksfull design. Över större bord är det vackert att välja den största storleken eller hänga flera pendlar bredvid varandra. Säljs exklusivt hos Norrgavel. Textilskärmen är av 100% lin. Upphängningssladd köps separat.