• Naturliga kulörer som bär en berättelse

  Pallar i olika kulörer

  Vårens nya kulörer

  [Februari 2024]

  Vårens nya kulörer hos Norrgavel hämtar inspiration från naturens uppvaknande. Efter naturens långa vinterdvala väcker de första vårtecknen ofta starka känslor hos oss. Glädjen och hoppet som vaknar, när man får syn på de första snödropparna som kikar fram och trotsar kyla och kallgrå jord. Och spirande livskraft i form av vintergäck som små gula utropstecken – hej livet!  

  Årstidernas eviga kretslopp, där våren står för naturens pånyttfödelse.

  Naturens uppvaknande kan även vara en vital källa till inspiration i vårt förhållningssätt kring inredning. Att omfamna njutningen i att omge sig med kulörer inspirerade av naturens färgskala och behagliga naturmaterial som tål vardagslivet. Sunda material som ingår i det naturliga kretsloppet.

  Valet av färger i hemmet förstärker och förtydligar en känsla – personliga val som bär en berättelse om vilka vi är. Möbelkulörerna hos Norrgavel är valda med stor omsorg och alla färger är framtagna för att fungera väl tillsammans och under lång tid framöver. Genom att kombinera olika kulörer i inredningen kan man skapa ett uttryck som verkligen känns genuint och speglar ens personlighet. Bejaka vårens livskraft och alla naturliga möjligheter!

  Naturens uppvaknande kan även vara en vital källa till inspiration i vårt förhållningssätt kring inredning.

  Arbetet bakom vårens nya kulörer

  De nya möbelkulörerna är framtagna med inspiration hämtad från naturen. Norrgavel-teamet som jobbat med att välja de nya kulörerna beskriver processen bakom:

  "Det har varit fantastiskt roligt att jobba med årets nya lack- och temperakulörer. Både hur färgerna upplevs var för sig och hur de samspelar med varandra gav oss massor med inspiration. Det är en livfull och samtidigt harmonisk färgkarta som hämtat inspiration från naturens mångfacetterade palett. Såsom Dimgrön 24 – en härlig färg som pockar på uppmärksamhet samtidigt som den är otroligt enkel att väva in i och anpassa till övrig inredning."

  Avslutningsvis några tips för hur man kan tänka om man vill addera mer färg i hemmet:  

  "Börja med att fundera över vilka kulörer du uppskattar mest och som passar med din personlighet. Att inreda ett rum med färg innebär val av väggfärg, färg på möbler och såklart textilier; såsom möbeltextilier, gardiner, mattor, kuddar och plädar. Även bruksföremål och tavlorna man hänger upp på väggarna bidrar med tydliga färginslag. När man inreder med färg kan man antingen välja några olika nyanser ur samma färgskala, för en lugnare stämning i rummet. Eller så bryter man av helt genom att blanda ljusare nyanser med pigga inslag av exempelvis grönt, gult eller rosa. Det finns egentligen inga regler som man måste förhålla sig till här – bara mängder av möjligheter att skapa en genuin och personlig inredning. Genom djärva färgval skapas en intressant dynamik och energi i rummet. Färgfyllda rum att trivas i helt enkelt."

  Genom djärva färgval skapas en intressant dynamik och energi i rummet. Färgfyllda rum att trivas i!

  NYA LACKKULÖRER – 2024

  dimgrön kulör

  Dimgrön 24 (NCS S 3005-G80Y)

  En förtrollande dimgrön kulör som lockar tankarna till en dimmig äng i gryningstimmen, de väldoftande och lena bladen på salviabusken i trädgården. Eller vildväxande lavar som pryder solvarma klippor i skärgården. I vår längtan efter att omge oss med det levande och organiska väljer vi gärna färger som väcker naturnära associationer – likt denna dimgröna kulör.

  Vaniljgul kulör

  VANILJGUL 24 (NCS S 0510-G90Y)

  En mild vaniljgul kulör som för tankarna till de sköra blombladen på en nyutslagen vildpelargon, himlen som skiftar i tusen olika nyanser precis efter solen gått ner en frisk vårkväll. Eller den uppiggande vaniljgula buketten på matbordet som sprider en diskret blomdoft i rummet. En mjuk kulör som väcker innerliga känslor.

  Laxrosa kulör

  LAXROSA 24 (NCS S 2020-Y60R)

  En bubblande glad laxrosa kulör som påminner om sommarens livsbejakande dahlior i full blom, himlen som bjuder på ett rosa skådespel när solen just gått ner en kristallklar vinterdag. Eller den oslipade rosa ädelstenen morganit, som framkallar kärleksfulla tankar.

  Grön kulör

  GRÖN 24 (NCSS 6020-G10Y)

  En uppiggande och energisk grön kulör som leder tankarna till grön växtlighet, suset från en tallskog och söta trästugor med gröna dörrar som står på vid gavel när sommarens stillastående värme ska vädras ut innan läggdags. Eller näckrosbladen i ån där vattnet letar sig fram genom det prunkande landskapet. Ett färgstarkt uttryck för vår samhörighet med naturen.

  NYA TEMPERAKULÖRER – 2024

  Dimgrön kulör

  Dimgrön 24 (9-605)

  En förtrollande dimgrön kulör som lockar tankarna till en dimmig äng i gryningstimmen, de väldoftande och lena bladen på salviabusken i trädgården. Eller vildväxande lavar som pryder solvarma klippor i skärgården. I vår längtan efter att omge oss med det levande och organiska väljer vi gärna färger som väcker naturnära associationer – likt denna dimgröna kulör.

  Brun kulör

  Brun 24 (10-200)

  En kraftfull och varmbrun kulör som påminner om rostade kaffebönor, barken på en ståtlig gran eller den blanka kastanjen som vilar som en skatt i handen på ett barn. Mustigt brun som jord och mull, där nytt liv gror.