Alvhem & Norrgavel presenterar: Urbant Andrum

Fotograf: Fredrik J Karlsson

Norrgavel-butiken i Göteborg fick det hedrande uppdraget att inreda och styla en lägenhet åt mäklarfirman Alvhem. Bostaden döptes passande nog till "Urbant Andrum". Här fick Norrgavels tidlösa möbler verkligen komma till sin rätt, i en omsorgsfullt renoverad lägenhet i den vackra fastigheten från 1875. Ett fantastiskt inspirerande och roligt projekt som blev väldigt uppskattat.

Alvhem berättar:

I den vackra fastigheten från 1875, på Köpmansgatan 2, har vi på Alvhem tillsammans med Norrgavel skapat en bostad vi valt att kalla Urbant Andrum. Här möts Norrgavels tidlösa möbler med en omsorgsfull renovering där lägenhetens själ plockats fram bakom många lager av gammal och flagad färg och tapet.

Tidlöst och hållbart har varit våra ledord under tiden renoveringen fortskridit. Vår önskan är att de höga fönstren, de massiva plankgolven i vitpigmenterad ek och den vackra och levande äggoljetemperan som täcker väggarna ger känslan av ett hem som är funktionellt, fint att titta på och framför allt att leva i.

Köket, som kommer från Nordiska Kök, är handtag- och knopplöst för att smälta in i den öppna planlösningen och upplevas mer som en möbel än ett kök. Här samsas vitpigmenterade luckor i ask med en bänkskiva i kalksten. Istället för överskåp sitter Norrgavels hyllor med rundad konsol i ek.

Träsoffan (här i kulören Bordeaux) är rummets smycke och en av Norrgavels mest klassiska möbler. Även Länstolen, som Norrgavels formgivare Nirvan Richter ritade redan 1992, finns med i möblemanget.

Färgen på väggarna är Norrgavels egna kulörer och i det kombinerade köket och vardagsrummet heter kulören 9-611.

Sovrummet har en sval känsla i och med den gråblå väggfärgen med färgnummer K2 och förutom den låga sängen och sängborden står här klädskåpet som funnits med i Norrgavels sortiment sedan starten 1993 och som fick en liten uppdatering för två år sedan.

I den stora hallen finns plats för både avhängning och möblering. Väggfärgen är densamma som i köket och vardagsrummet och på ena väggen sitter sparringhyllan som går att modifiera i oändlighet.


Inspireras av inredningen:

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info