• Recept - Bananbröd

    PB_NORRGAVEL_JUL_2024_-159

    DOFTEN AV JUL

    Bjud på adventsfika eller mellis med detta ju(v)ligt väldoftande bananbröd. Kryddblandningen med kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma får tankarna att landa vid mjuk pepparkaka. Fast med banan. En oemotståndlig smakkombination. Dessutom fritt från gluten, laktos och raffinerat socker. 

    Ingredienser:

    3 mogna bananer
    3 st ägg
    3 dl mandelmjöl
    1 dl bovetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 tsk kanel
    1,5 tsk malen ingefära
    1,5 tsk malen kryddnejlika
    1 tsk kardemummakärnor, mortlade
    Ev. kokosflingor och kokosolja till ugnsform

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader (eller 160 grader för varmluftsugn).
    2. Mortla kardemummakärnorna. Blanda därefter alla torra ingredienser i en skål.
    3. Vispa äggen tills du har en fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna.
    4. Mosa bananerna grovt och blanda i dem i smeten.
    5. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form (cirka 25 cm lång och 10 cm bred). Alternativt smörj formen med kokosolja och bröa med ett jämt lager av kokosflingor.
    6. Häll i smeten i formen, garnera gärna med skivor av ½ banan.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35–40 minuter.

    TIPS

    Välj gärna ekologiska ingredienser till hela receptet.

    Ladda ner och spara receptet här!