Linnekollektion Oblekt

kategori-linnekollektion-oblekt

Vår mest naturliga linnekollektion heter Oblekt. Denna fina kulör har linnet helt naturligt – när ingen infärgning sker. Linne är ett klassiskt material som alltid känns lika rätt oavsett rådande trender. Det enkla, avskalade uttrycket hos linnekollektion Oblekt tillför rummet en diskret skönhet. En naturlig effekt av att inreda med naturfärgat linne.

Linnelakan är nog den största vardagslyxen av alla – att sova i linnelakan är som att vila i en mjuk omfamning. Lakanen är svala under de varmare sommarmånaderna och värmer skönt under kyligare höst- och vintermånader.

Det talas ibland om hellinne och halvlinne då det gäller linnetyger. Hellinne är då tyget är vävt av uteslutande lingarn, det är alltså 100% linne. Och det är just hellinne som genomgående används i våra linnekollektioner.

Norrgavels linnekollektion är av premiumkvalitet och tillverkas i Europa. Lin av högre kvalitet ger ett vackrare tyg med en helt annan känsla. Genom att ta på tyget kan man känna skillnaden – lin av högre kvalitet känns något “fetare” och skönare att ta i, medan ett linnetyg av lägre kvalitet är torrare och strävare samt saknar den lyster man kan uppleva i ett linnetyg av premiumkvalitet.

 • Linneservett oblekt randig Norrgavel
  7106566
  95 kr
  Duka vackert med linneservetter som ger ett avslappnat och samtidigt stilrent intryck. Norrgavels se...
 • Duk/underlakan linne oblekt randig Norrgavel
  7107229
  1.100 kr
  Duka vackert med en linneduk som ger ett avslappnat och samtidigt stilrent intryck. Duken från Norrg...
 • Örngott i linne oblekt randig Norrgavel
  7220905
  395 kr
  Norrgavels linneörngott är en del i vår linneserie för bädden. Den mindre storleken passar huvudkudd...
 • Kuddvar Luni oblekt Norrgavel
  8900017
  895 kr
  I ett nära samarbete med franska Caravane har Norrgavel tagit fram kuddfodral som är färg- och mater...