Stjarna-Aino-rod-80cm.jpg
(Klicka för en större bild)
Stjärna Aino röd 60cmStjärna Aino röd 80cm

Stjärna Aino röd

från Watt & veke

Den röda julstjärnan Aino från svenska Watt & Veke tillverkas av exklusivt handgjort papper. De små hålen som täcker stjärnan släpper igenom glödlampans ljus och skapar ett fint skuggspel i rummet.

Watt & Vekes pappersstjärnor tillverkas sedan många år tillbaka i närheten av New Delhi i Indien. Tillverkningen sker i ett grönskade fabriksområde där miljökraven är högt ställda. Bland annat används 100% återvunnen textil i flera av stjärnorna och fabriken använder inget vatten i sin produktion, eftersom rent vatten är en bristvara i Indien.
För att tillverka Watt & Vekes julstjärnor krävs stor hantverkskännedom och det är ett tidskrävande arbete att vika stjärnans armar för hand och limma ihop dem. Limmet är speciellt framtaget för att klara det skandinaviska klimatet, vilket gör att stjärnorna håller för våra kraftiga temperatursvängningar. Och på så vis håller de sig fina även efter många års upp- och ihopvikning.

Majoriteten av de som arbetar med tillverkningen av Watt & Vekes julstjärnor är kvinnor. Ett effektivt sätt att stärka kvinnors möjlighet till egen försörjning och därmed ökad självständighet.
Artikelnummer:7250410
Enhet:st.
90kr / st.
299 kr / st.
Storlek 
 
Lagerstatus:Skickas inom 3-5 vardagar
St:
Skriv ut
Visa stor bild
PDF