Färg & tillbehör

Vill du måla väggar eller möbler med äggoljetempera? Hos oss hittar du färg i olika kulörer och volymer, samt utvalda tillbehör – för ett perfekt resultat. Många väljer äggoljetempera av miljö- och hälsoskäl, tack vare dess rena och naturliga innehåll. Andra väljer äggoljetempera av den enkla anledningen att det blir ett ojämförligt vackert resultat med den matta sammetslena ytan, som livfullt förändras med dagsljuset.

Äggoljetempera är en mycket slitstark och hållbar färg som lämpar sig för alla former av inomhusmålning. Färgen fäster på de flesta material och är applicerbar med pensel, roller eller spruta. Dessutom är färgen vattenlöslig – penslar och färgstänk tvättas enkelt innan färgen har torkat. 

Äggoljetempera är en färg som starkt förknippas med Norrgavel och det är ingen slump att det har blivit så. Norrgavels grundare, Nirvan Richter, förklarar:
– Temperan är den mest naturligt rena färg vi kunnat hitta. Den är vacker och så skön att leva med, den lägger sig som ett tunt matt flor över träytan och byter skepnad med ljusets dagrar – den åldras med värdighet.